Visas kategorijas

Sākums> Klientu atbalsts > Jaunumi

Bieži uzdotie jautājumi par ūdens noplūdi

Laiks: 2021-05-08 Rezultāti: 128

Daži māju īpašnieki saskaras ar plīstošām caurulēm, citiem - ūdens sildītāju problēmām, un dažiem būs problēmas ar notekcaurulēm, taču viena santehnikas problēma, ar kuru vismaz vienu reizi saskaras lielākā daļa māju īpašnieku, ir noplūde. Sākot ar mazām jaucējkrāna noplūdēm līdz lielām plākšņu noplūdēm, noplūdes ir viena no visbiežāk sastopamajām santehnikas problēmām, ar ko jārisina māju īpašniekiem, un tas nozīmē, ka mēs uzskatām, ka jums ir svarīgi zināt par viņiem vienu vai divas lietas.

Kas izraisa cauruļu noplūdi?
Kopējie iemesli, kāpēc caurules noplūst:
Pārmērīgs spiediens. Ja caurulēm tiek piemērots pārāk liels spiediens, tas var viegli izraisīt noplūdi. Lai gan jā, santehnikas materiāli ir veidoti tā, lai spētu izturēt spiedienu, paturiet prātā, ka tie patiešām var tikt galā tikai ar tik daudz.
Plaisas. Kaut arī plaisas nav tik bieži novērojamas, pateicoties jauniem sasniegumiem santehnikas tehnoloģijā, tās noteikti joprojām ir iespējamas. Tām caurulēm, kas plaisas, ūdenim kaut kur jāiet cauri, tāpēc ir dabiski, ka mazliet sāktu izplūst.
Korozija. Korodējošas caurules var arī izraisīt noplūdi, un koroziju var izraisīt vairāki faktori - šie faktori ietver ķimikālijas jūsu ūdenī, pH jūsu ūdenī, ūdens temperatūru, ūdens spiedienu un ātrumu, kā arī skābekļa saturs jūsu ūdenī. Visbiežāk cauruļu korozijas cēloņi gandrīz vienmēr ir tieši saistīti ar ūdens kvalitāti. Rezultātā ūdens attīrīšana ir viens no labākajiem veidiem, kā novērst noplūdes veidošanos jūsu caurulēs. Lasiet vairāk par mūsu ūdens attīrīšanas pakalpojumiem.

Kā uzzināt, vai jūsu mājās ir noplūde?
Lai gan dažreiz noplūdes acij var būt grūti pamanīt tieši, ja meklējat zemāk uzskaitītās brīdinājuma zīmes, jums ir lielākas iespējas laikus noķert noplūdi, lai to novērstu, pirms viss izkļūst no rokas. . Piemēram,
Brīdinājuma zīmes, no kurām esat noplūdis:
Ūdens spiediena kritums
Ūdens traipi uz jūsu griestiem, grīdām vai sienām
Acīmredzamākos gadījumos vēlaties pievērst uzmanību ūdens bojājumu, pelējuma, deformētu grīdu vai sienu pazīmēm. Izliekta vai mainīta krāsa vai grīdas dēlis var norādīt, ka ūdens šajā zonā ir sakrājies un jau ir nodarījis kaitējumu, pat ja jūs pašlaik neredzat mitrumu. Visas šīs pazīmes liecina, ka noplūst slēpta santehnikas caurule.
Lielāks nekā parasti ūdens rēķins
Lielāks nekā parasti ūdens rēķins ir vienkāršs veids, kā pateikt, ka jūsu sienās kaut kas notiek. Ja vien ūdens patēriņš nav mainījies pēkšņi, rēķinam par ūdeni ir jābūt samērā konsekventam. Ja jūsu ūdensapgādes rēķini ir ievērojami un negaidīti lielāki nekā iepriekšējie rēķini, tas var norādīt uz noplūdi. Salīdziniet arī rēķinus par ūdeni ar kaimiņu rēķiniem. Ja pastāv ievērojama atšķirība, iespējams, ka jūsu mājā ir noplūdes.
Jūsu mājas mitruma palielināšanās
Pelējuma veidošanās
Lai gan tas nav nekas neparasts, ja neliels miltrasas daudzums aug vietās, kur nepārtraukti plūst ūdens (piemēram, jūsu dušas stūri), ja tā sāk ātri uzkrāties, un dīvainās vietās, tā ir droša zīme, ka jums ir noplūde uz rokām.
Dīvaini trokšņi
Viena no acīmredzamākajām brīdinājuma zīmēm ir troksnis. Ja blakus ķermeņiem, piemēram, tualetei vai izlietnei, dzirdat svilptas vai pilošas skaņas, ir liela iespēja, ka ūdens kaut kur plūst, kā tam nevajadzētu būt.
Pēkšņi pudeles
Ja vien jūs neesat kaut ko izlējis, jūsu grīdai nevajadzētu būt mitrai - tāds kā bezjēdzīgs, vai ne? Tātad, ja pamanāt mitrus plankumus uz jūsu paklāja vai šķiet, ka jūsu grīdas krāsa ir mainījusies, zem tā var noplūst kaut kas.
Rūsas caurules
Lielas slapjas vietas jūsu pagalmā
Lai noteiktu noplūdes ārpus telpām, vispirms apskatiet sava dārza šļūteni. Ieslēdzot, nedrīkst būt pilienu, kur tas savienojas ar aizbāzni, bet, ja tādi ir, iespējams, būs jāmaina šļūtenes paplāksne un jānodrošina, lai savienojums būtu drošāks.
Ūdens patēriņa rādījumi, kas pārsniedz 12,000 XNUMX galonu mēnesī
Aukstākas temperatūras periodos EPA paskaidro, ka četru cilvēku ģimenei mēnesī nevajadzētu lietot vairāk par 12,000 XNUMX galoniem ūdens. Tādējādi, ja jūsu ūdens patēriņš pārsniedz to (salīdzinājumā ar jūsu ģimenes lielumu), pastāv lielas iespējas, ka jums ir noplūde.
Brīdinājuma zīmes, kurās jūsu mājā ir noplūde

Papildu brīdinājuma zīmes un padomi ūdens noplūdes noteikšanai:
Pārbaudiet savu ūdens skaitītāju!
Pārbaudiet ūdens skaitītāju un reģistrējiet līmeni. Pārliecinieties, ka dažas stundas neviens nelieto ūdeni, pēc tam atgriezieties un vēlreiz pārbaudiet skaitītāju (visvieglāk ir ierakstīt pirmo līmeni, kad visi iet gulēt, pēc tam pārbaudiet to vēlreiz no rīta). Ja līmenis ir mainījies, iespējams, jums ir noplūde.
Pārbaudiet savu tualeti!
Pat neliela tualetes noplūde laika gaitā var radīt ievērojamus ūdens izšķērdēšanas gadījumus. Noņemiet tvertnes vāku un ievietojiet dažus pilienus pārtikas krāsvielu tvertnes aizmugurē. Pagaidiet apmēram trīsdesmit minūtes un pēc tam atgriezieties savā tualetē. Pārbaudiet tualetes podu, vai no tvertnes bļodā nav noplūdis krāsains ūdens. Ja redzat, ka krāsa iziet cauri, jums ir noplūde.
Pārbaudiet savu veļas mašīnu!
Neatkarīgi no atrašanās vietas jūsu mājās, jūsu veļas mazgājamā mašīna ir priekšmets, kam nepieciešama pienācīga aprūpe, ja vēlaties izvairīties no lieliem plūdiem. Ieteicams regulāri pārbaudīt, vai šļūtenes nav izliektas, saplaisājušas, noberzušās un vai nav sūces ap galiem. Jums arī jāpārliecinās, ka starp ūdens savienojumu un veļas mazgājamās mašīnas aizmuguri jāatstāj vismaz 4 collas, lai šļūtenē nenokļūtu.
Regulāri pārbaudiet, vai nav noplūdes!
Jums vajadzētu regulāri pārbaudīt, vai nav ūdens noplūdes brīdinājuma zīmju, lai novērstu lielu kaitējumu gan jūsu mājām, gan citām vērtīgām lietām. Kad ir redzama viena vai vairākas no šīm brīdinājuma zīmēm, iespējams, ka jums ir noplūdes rašanās iespējamība vai pastāv draudi. Lasiet vairāk par ikgadējā noplūdes noteikšanas dienesta zvana priekšrocībām.

Kur jums vajadzētu meklēt santehnikas noplūdes jūsu mājās?
Ja jums ir aizdomas, ka jūsu virtuvē, vannas istabā vai sienas iekšpusē ir noplūde, lai kur tā atrastos, bet šķiet, ka nevarat atrast avotu, rīkojieties šādi:

Vannas istabas:
Sāciet, pārbaudot, vai zem izlietnes nav mitruma pazīmju. Bet, ja noplūde nenāk no izlietnes caurulēm, jums jāpārceļas uz dušu. Lai atrastu noplūdes avotu netālu no vannas vai dušas, vispirms izšļakstiet nedaudz ūdens ap dušas durvīm, lai redzētu, vai uz grīdas nav izlijuši. Turklāt jums jāpārbauda arī blīvējums ap jūsu ķermeņiem, lai redzētu, vai nav plaisu. Ja daži no tiem ir klāt, ir lielas izredzes, ka jūsu noplūde rodas no tiem.
Virtuves:
Līdzīgi kā jūsu vannas istabā, jūsu pirmajam rīcības plānam vajadzētu būt pārbaudei zem izlietnes. Ja P lamatas apakšdaļa ir mitra vai skapju apakšā pamanāt ūdens traipus, varat derēt, ka noplūde sākas jūsu izlietnē. Turklāt, ja pamanāt kādas izmaiņas jūsu grīdā, piemēram, ka lamināts kļūst vaļīgs, iespējams, varēsiet arī izsekot noplūdei līdz izlietnei.
Sienas:
Pamanīt noplūdi jūsu sienā ir diezgan viegli - tos tumšos traipus ir grūti nepamanīt! Tomēr šajā scenārijā ir grūti atrast avotu. Tiklīdz pamanāt pilienu pazīmes, pārliecinieties, vai varat izsekot, kur tā sākas un beidzas. Šajā brīdī jums vismaz jāspēj noteikt, kur notiek noplūde. Tad var ienākt tāds eksperts kā santehniķis kā mēs un darīt visu pārējo!

Kādi ir daži veidi, kā novērst santehnikas noplūdi jūsu mājās?
Pārpildīts skapis var izraisīt noplūdi. Daudzi cilvēki izmanto skapi zem izlietnes, lai uzglabātu tīrīšanas piederumus un citus sadzīves priekšmetus, taču, ja šī vieta ir pārāk aizbāzta un lietas ietriecas jūsu caurulēs, visticamāk veidosies noplūde.
Dažreiz nomaiņa ir labāka nekā labošana. Paņemiet, piemēram, savu jaucējkrānu. Ja tas nonāk līdz pārāk kodīgai vietai, jums var būt grūti atrast pareizās daļas, ja nepieciešams remonts. Kad tas notiks, jauna krāna uzstādīšana pilnībā (pat ja jūs patiešām mīlat savu veco) var būt labāka izvēle.
Jums jāzina, kur atrodas jūsu galvenais slēgvārsts. Ja jūs kādreiz saskaras ar noplūdi jūsu mājās, jums jāzina, kur atrodas galvenais slēgvārsts, jo pirmais solis problēmas risināšanai ir tā izslēgšana. Lai gan smagā ārkārtas situācijā jūs nevarat izslēgt ūdeni pie ūdens skaitītāja, zināt, kur atrodas jūsu galvenais slēgvārsts, var būt daudz vienkāršāk.

Kādi ir daži viltīgi ūdens noplūdes avoti?
Aizsērējušās notekcaurules - aizsērējusi notekcaurule var radīt vairāk nekā neērtības. Nopietnāki aizsērējumi var izraisīt pārplūdi vai pat pārsprāgt līnijas.
Kodīgas caurules - laika gaitā, novecojot santehnikas sistēmai, iespējams, ka santehnikas caurules ir sarūsējušas. Tie ir izplatīti santehnikas noplūdes avoti mājās. Uzmanieties no vecākām caurulēm un nomainiet augsta riska caurules, lai novērstu ūdens bojājumus.
Augsts ūdens spiediens - augsts ūdens spiediens dušā var justies patīkami, taču pārāk liels spiediens var noslogot santehnikas sistēmu un izraisīt noplūdes.
Koku sakņu iebrukumi - koki pastāvīgi meklē ūdens avotus - un diemžēl, ja jūsu santehnikas caurulē ir plaisa, koku saknes var iebrukt jūsu santehnikas sistēmā. Uzmanieties no ūdens spiediena pazemināšanās vai lēnas notekas izlietnes.
Cauruļu savienojumu noplūdes - noplūdes cauruļu savienojumi ir paslēpti dziļi jūsu sienās, un tos bieži ir grūti pamanīt, kamēr nav par vēlu. Nepalaidiet uzmanību zemam ūdens spiedienam!
Nodilums - jūsu virtuves jaucējkrānā ir daudz kustīgu detaļu, un laika gaitā tas ir pakļauts nodilumam. Par laimi, noplūdušo jaucējkrānu ir viegli salabot!

Kādi ir slēpto noplūdes draudi?
Noplūdes palielinās ne tikai ar vecumu, bet arī var potenciāli nodarīt kaitējumu jūsu mājām. Papildus ūdens izšķērdēšanai - resursam, uz kuru mēs visi paļaujamies katru dienu, mājsaimniecības noplūdes var izraisīt arī lielus ūdens postījumus - bojājumus, kuru novēršana varētu būt dārga. Nemaz nerunājot par to, ka ūdens bojājumi var izraisīt arī veselības problēmas ikvienam jūsu mājās - šeit mēs runājam par pelējumu. Tā kā noplūdes var nodarīt strukturālu kaitējumu jūsu mājām un potenciālas slimības tiem, kas tajā dzīvo, šķiet tikai acīmredzams, ka jums tās jālabo pēc iespējas ātrāk!

Noplūdes noteikšana un labošana piedāvā vairākas priekšrocības, tostarp:
Samazināts vai izslēgts ūdens zudums
Samazināts bojājumu risks, kas saistīts ar noplūdēm
Samazināta nepieciešamība veikt ārkārtas remontu
Samazināta nepieciešamība pēc ūdens attīrīšanas un spiediena paaugstināšanas
Vai noplūdes var kļūt lielākas, ja tās tiek ignorētas?
Jā. Tas, ka noplūde tagad ir maza, nenozīmē, ka tā laika gaitā nepalielināsies. Ūdens, kas izplūst no jūsu caurulēm vai stiprinājumiem, galu galā izraisīs pietiekami daudz korozijas, ka pat cauruma izmēra noplūde var izaugt un potenciāli nodarīt kaitējumu jūsu mājām.

Daudzi cilvēki uzskata, ka nelielas noplūdes paliks mazas, pat ja tās kādu laiku tiks ignorētas, taču patiesība ir tāda, ka laika gaitā tās pasliktināsies. Tas ir tāpēc, ka ūdens no noplūdes sagrauj jūsu caurules, kas galu galā palielina nelielu noplūdi. Nelielas noplūdes var ātri pārvērsties tūkstošiem dolāru remontā, ja jūs tās ātri nenovēršat.

Vai visas ūdens noplūdes nonāk virsmā?
Diemžēl ne visas noplūdes pacelsies uz virsmas, un patiesībā daudzi paliks slēpti diezgan ilgi. Parasti slēpto noplūdes avotu vidū ir lietusgāzes caurules, kanalizācijas līnijas, plūsmas kanāli un pamestas caurules. Vieglākais veids, kā tos atrast, ir skaņas pastiprināšanas aprīkojums. Zinot to, jums ir svarīgi regulāri strādāt ar santehniķi, lai atklātu noplūdes, kuru jums var pietrūkt.

PQWT-L sērija ir nesen atjaunināts un daudzfunkcionāls ūdens noplūdes detektors, tas tiek piemērots dažādiem āra ūdensvadu, ugunsdzēsības cauruļu, apkures sistēmu, iekštelpu ūdensvadu un pazemes apkures grīdas cauruļu noplūdes noteikšanai. Apkopojot un analizējot noplūdes signālu, tas atrisina spiediena caurules ūdens noplūdes problēmu.

Y) SVD5 (JFO3QITY6 [W {7'OQ

Lai iegūtu plašāku informāciju par produktu, sazinieties ar whatsapp/tālruņa numuru 008618817121525, e-pasts:salesengineer@pqwtcs.com


Populāras kategorijas